EL PROJECTE

Part dels drets d’autors d’aquest projecte aniran a parar a l’ASACO (Asociación de Afectados por Cáncer de Ovario)

Us presentem “La mare”, el conte de l’Ana Taulé amb les il·lustracions de la Maria Gambús. El projecte presenta, des de la visió d’una jove, la malaltia i les vivències del càncer que pateix la seva mare. El llibre ressegueix el procés habitual de les persones que tenen aquesta malaltia: visites a l’hospital, quimioteràpia, la pèrdua dels cabells…amb la força d’haver viscut de primera mà l’experiència i amb la tendresa d’haver-ho fet amb normalitat i optimisme.

 

Per mi la frase sempre surt el sol, no es un tòpic. Perquè quan et sembla que t’ofegues sempre apareix un moment que et deixa agafar aire per seguir endavant. Perquè per a mi el sol es sinònim de pau.

Aquest conte està pensat sobretot per mares, perquè la preocupació més gran quan reps la noticia és el sentiment de dolor i culpabilitat per fer passar una experiència així als teus fills. Encara que no es pot generalitzar, si que m’he adonat que ells viuen el moment i no veuen més enllà, el futur és molt llunya, viuen el dia a dia. Viure el dia a dia facilita tirar en davant, a vegades ho aconseguim i d’altres no.

Tot acaba arribant i mai és com nosaltres ens ho hem imaginat, de vegades es millor i d’altres és  cent vegades pitjor, de totes maneres no és possible saber-ho, així doncs no ens ajuda a fer prediccions de situacions que no controlem.” Ana Taulé

 

SINOPSI

L’Aina té 10 anys i adora cuinar amb la seva mare. Un dia aquesta li comentà que no es troba bé i tot això les té trastocades ja que senten diverses emocions que no havien sentit fins ara. La mare de l’Aina haurà de marxar a l’hospital per eliminar “la bola” que porta dins però abans li proposa a la seva filla posar en un pot petit tots els records i les coses que les fan sentir bé. Així podran retrobar-se quan no estiguin juntes físicament. Així cada vespre la protagonista del conte agafa el pot i està amb la seva mare.

Els dies van passant i l’Aina compren el gran poder que té la imaginació per visualitzar les solucions als problemes.

 

Texto extraído de https://edita.cat/projects/la-mare/